No Milk Today!

I dag bestämmde jag och Lina att vi skulle hoppa runt hela tiden under No Milk Today låten, vad vi inte visste när vi bestämmde detta var att låten var 4,30 minuter lång. Vi gick ganska hårt ut och var en aning utpumpade när låten äntligen tog slut.

Nu är det helg igen.. och efter som jag inte är riktigt kry och jobbar tidigt lördag, söndag tänkte jag ta det lite lungt.
men bara lite för på Söndag är det Jossans födelsedag och det ska så klart firas! 

men nu ska jag ta tag i mig själv!

vi ses.=)


istapp i huvudet?

Har precis kommit hem från jobbet efter att ha jobbat dubbelt, det är inte riktgit min grejj kan jag säga. mitt humör och min ork gick i vågor men dom sista 3 timmarna var jag väldigt låg kan jag säga. Mitt humör blev inte bättre av att martin masar på mig om att jag gick från jobbet 4 minuter för tidigt! suck!

Annars har det varit vår i oslo i dag, var säkert jätte mysigt att sitta på en uteservering med en kaffe och njuta i solen.. men vad vet jag=)
Liten nackdel med att solen tittar fram är att det blir tö och med tön smälter alla istappar som hänger från taken
kan nog säga att i stort sätt alla gator är avspärrade pga av rasrisk. går bara att väntar på att jag ska få en istapp i huvudet när som helst. 

Nu ska jag äta ,duscha ,SOVA! 

see yaaa!

Heidrun Heidrun Heidrun

har verkligen ingen aning om vad jag ska sriva om. Jag har inte köpt något kul och har inte gjort något kul jag har inte ens ätit något kul!
men när jag går runt så här och känner mig som en allmänt tråkigt människa som lever ett allmänt tråkigt liv så brukar jag tänka på Heidrun . hon kan då alltid sätta ett leende på mina läppar. Goa Glada Heidrun!
Det är tjejen som väcker en på morgonen genom att stå och sjunga Come and nock on my door, I will be waiting for you.. And i will be naked! Eller när vi handlat, lagat mat till oss själva och är redo att börja äta står hon där med sin tomma tallrik och börjar lägga upp mat tills sig själv.
eller helt enkelt hon man hittar mitt på golvet på en nattklubb gör gud vet vad och har lyckats supa bort sina leggins.

Sedär nu blev jag genast på bättre humör!
lägger upp några tjusiga bilder på mig och Heidrun på vårat  jobb i Köpenhamn.

     

Hjälp det regnar....

Nu har jag jobbat i två dagar same old same old...
Här i Oslo är det kallt, burr! ca 25 grader kallare än i Rom..
sen har våran ytterdörr in till trapphuset tyvärr råkat rammla av på någon konstig vänster så det blir en aning kyligt inne i trapphuset och desvärre in i lägenheten också..

Så i dag stog jag och pratade lite med Lina så känner jag plötsligt att det börjar regna.. och det var lite märkligt dels var regnet inte som vanligt regn utan det var brunt och trög flytande och jag var inomhus...
så jag tittar upp och ser att det droppar något brunt från taket..
det visar sig att på våningen ovanför har det läckt ut en massa pepsi som dom städat upp genom att skrapa ner det i en golv brunn som dom hittat och på något sätt går den här golvbrunnen rakt ner i taket på monolitten.

=)

Come stai? Bene!

Tillbaka från min Rom tripp! låt mig börja från början....
FREDAG
Det första jag gör när jag kommer till Rom är att lära mig ordet Scusa som betyder förlåt. väldigt användbart ord efter som Anna + rullväska är ingen bra kombination, vet inte hur många stackars italenare jag körde över.
Sen efter tåg till Termini som förövrigt var lika svindyrt som i norge tog vi metro till Flaminio (Piazza del popolo)
Idiotisk metro förövrigt, man ska betala 1 euro varje gång man ska åka till en automat. men om man betalar med ojämna pengar så ger den tillbaka lite som den känner för. alltid för lite så klart. många arga ord från min sida fick dom automaterna ta i mot av mig! nog om det!

I alla fall.. på Flaminio ligger Ivans farbrors (Salvatore) Fottobutik, när vi kommer fram dit tänkte jag att jag skulle gå in först och göra världens antre.. så jag kliver in men en aning fjärilar i magen.. och ingen lägger märke till mig! Det krävs att Ivan ska komma in och sparka sin Kusin (Flavio) där bak för att vi ska få någon som helst uppmärksamhet.
Sen börjar hälsandet, jag börjar känna mig olustig bara av att tänka på det. detta med kindpussar uhuu...
Salvatore tycker uppenbarligen att han redan känner mig så när han träffar mig sriker CIAO BELLA! kysser mig och ruffsar till mig brutalt i håret..
i motsatts till honom har jag blivit alldeles torr i munnen av chock så jag lyckas viska fram ett ciao....
Flavio var mer formell och skakar artigt hand.

Sen när vi hälsat klart beger vi oss ner på stan.. kollar lite affärer.. tills jag frågar Ivan om det inte var meningen att han skulle köpa biljetter till fotbolls matchen. Då blev det fart på honom minsann .. det hade han nämligen lyckas glömma..
så vi sprang kors och tvärs över hela rom för att hitta en butik där man kunde köpa biljetter i. Till slut efter en massa frågande och letade hittar vi en! och tro sjutton.. i denna lilla butik på ett litet sketet piazza i rom lyckas Ivan känna en männsika som han träffat i Norge.
I alla fall fick vi våra biljetter i Curva nord. långt i från lika coolt som curva sud.  men ivan trodde att det skulle vara några hårda Ultras i Nord också! jaa jag stog som ett lika stort frågatecken som ni antagligen gör nu!

Sen på kvällen tog vi bussen ut till förorten för att träffa Ivans kompisar som han hade gått i skolan med när han var en liten parvel!
Det var 4 coola grabbar. det ända namn jag minns just nu var Mario. Vi tog bilarna och åkte till en bar. jag kan inte säga så mycket om detta för jag fattade inte ett ord om vad dom pratade om men det var säkert väldigt givande. engelska är inte dirket deras starka sida.. Ivan frågade nämligen vid ett tillfälle hur mycket engelska dom kunde,
kan ni typ Yes No Maybe..?
svaret blev  Maybe??!!! så tittande han frågande på ivan.
efter att vi hängt på baren skulle vi ta bilarna och kvälls hänga lite utanför mat ställena.. typ ta ett kvälls wienerbröd..
måste erkänna att jag hoppade det, förstog inte riktigt grejjen med att äta wienerbröd mitt i natten..
Sen var det dax att säga hejdå .. blev 4 snabba kindpussar från min sida.. sen begav vi oss ut i natten..

Det här med att ta sig hem var ju ett projekt.. man kan ju tro att en fredag kväll i en stad som Rom ska det vara livat i centrum men ikke!
Det var inte en kotte! och inte en buss,Trikk eller taxi!
och vi som skulle lixom till ett område en bit utanför centrum där dom fina husen ligger, Ivans farbror är nämligen ganska rik.
Så vi gick dom folktomma gatorna fram.. Tills vi ser en taxi! så den vifftade vi till och sprang  i kapp och hoppade in i när den stog och väntade för rött ljus. vem vet annars hur länge vi skulle blivit kvar där ute!

LÖRDAG
Ny dag gryr.. och jag och Ivan är inte snabba ur sängen..
ganska sent segar vi oss ner för att hälsa på Ivans farbror med familj..
han har nämligen en son till förutom Flavio, Julio och en fru Roberta.. När vi hälsat klart.. så får vi åka med Salvatore in till centrum.. han ska nämligen till sin butik en sväng.
I dag ville jag promt gå på marknad.. med falska märkes kläder och andra roliga saker, Så vi åker ut till den och till min besvikelse håller den på att stänga. men tur var kanske det. för det räkte gott och väl med dom som fanns kvar. Herregud! vilka påstridiga människor..Det blev i alla fall ett par Jeans! dock utan flashigt märke.
Ivan berättade sen att vi hade gått förbi en man som hade sagt typ : Jassåå.. kommer du i dag igen alltid en ny tjej, hon du hade förra gången var ju brunhårig! och sneglat på mig i väntan på min reaktion.. han blev säkert mycket besviken när jag inte reagerade! HA!

Sen ska vi i väg och träffa Ivans vän Franscesco, han var en snäll filur. Inte heller han någon stjärna på engelska dock!
Vi går i alla fall på stan .. eller okej jag gick på stan medan dom två följde efter mig pratades med varandra.
Jag behövde nämligen verkligen ett par nya skor som tålde vatten..blev ett par stövlar, men vi får väl se tredje gången gilt!
Sen ska dom i väg och träffa Mamman till en kompis till ivan som tagit livet av sig. jag kände att detta inte var rätta tillfället för mig att vara med så jag ägnade den tiden åt att sova i bilen.

Sen åkte jag och ivan och åt lite och sen Hem!  vi tog sista bussen var hemma ca 00:30. och fysjutton va dom kör!


SÖNDAG!
Skulle egentligen gått upp för att kolla på påven men jag orkade verkligen inte! så vi gick upp vid 10 tiden.. hälsade lite på familjen och sen ner till stan.
i dag var det turist dag!
Efter som Ivans lokal sinne är sämre än en gäddas så hann vi se Fontana di trevi och sen var det dax att bege sig till Stadion.

Dom har ganska hårda regler efter som italenarna är ena riktiga bråkstakar så man bli visiterad när man ska gå in..
så där kommer jag blond svensk och ser tydligen ganska skum ut.. för jag blir grundligt visiterad och saken blir ju inte bättre av att jag i varje ficka på jackan har ca 3 plasthanskar, dom börjar prata snabbt med varandra och misstänker mig tydligen för att jag har något fuffens för mig där jag inte vill visa några finger av tryck.
Ivan förklarar för dom att jag har handskarna för att jag inte ska få vatten på handen när jag duschar..
jag nickar medgivande och visar upp min brulata skada. dock var min brutala skada täckt med ett lilleskuttplåster.....
men det  verkade funka för jag fick komma in..

Väl inne ska vi självklart stå med dom mest hårda suportrarna.. och det här med att jag skulle sitta och se på matchen det kunde jag glömma.. nej här skulle man stå.. på stolarna.
Kan ni tänka er mig.. stå där mitt bland en massa galena Italenare som faktiskt inte ens värkar intresserade av matchen utan av att skrika fula ord och buttas och sjunga högt och falskt.
och när det blev mål sen.. jag var rädd för mitt liv! alla började hoppa och knuffas och tackla varandra. och jag stog alltså på en stol!
Det blev i alla fall 3-0 till Roma , det andra laget var föresten Genoa.. och jag såg Totti!




ja jag står faktiskt där nära Brasilien flagga .

Efter matchen känner jag mig lagom upprymd och tuff. så jag köper mig en fin AS Roma Huligan tröja, som är till för att man ska kunna kamoflera sig som mycket som möjligt med. den ska jag använda flitigt!

Efter det återgår vi till vårat turistande,, vi hinner med Coluseum.. fick några riktgit fina bilder.
Sen var det tid att möta upp yttligare en vän. Piere-Luigi, lägg märke till att Ivan har en vän som heter Mario och en som heter Luigi=)
Vi går i alla fall och tar en öl..
sen går vi vidare till en annan bar där han kände någon tjej.. ..och sen en Nattlig panini
När det var dax för den obligatoriska kindpussen känner jag mig lagom varm i kläderna att säger..
In sweden we use to hug like this! och ger honom en härlig svensk pussfri kram!

Lyckades även få ivan att köpa hela Stieg Larsson triologin på Italenska.. han skämdes en aning när Luigi frågade vad han hade köpt!
LIBRI?! ska du tända en brasa?

Sen hem! klockan var runt 02:30 när vi kommer hem..

MÅNDAG!
time to go home! upp 8.
Fick åka med familjen in till centrum.. efter en massa pussade jag inte kunde slingra mig undan åker vi i väg!
Var lagom tidiga till flygplatsen så vi hinner shoppa en massa onödiga sista semester slöseri.
sen efter att vårat plan bytt gate 2 gånger blivit rejält försenat är vi på väg. Intre allt för anjenäm flyresa med en massa turbolens, det enda som var bra med det var att när vi flög över alperna så fick vi flyga ganska lågt och det va en fantastisk utsikt!

Detta var en ganska lång samanfattning av min resa!
VAFFANCULO!


Bella pe voi

I morgon ska jag till Rom. ska bli kul!
Vi ska träffa Ivans kompisar, kolla på allt som går att kolla på. gå på stan och gå på fotboll.
måste erkänna att min entusiasm över detta med fotboll inte var på topp innan Ivan nämde nått om att jag kunde få sitta ner och dricka öl, fick en bild av tjejerna i Sex and the city som är på baseboll match och sitter längst bak och dricker öl och gottar sig, nu ser jag plötsligt fram till det mycket mer, kanske kan man få en skymt av Totti också:)

Jag vet att jag varit kass på att skriva. men jag har haft så mycket i huvudet på sista tiden att jag inte ens orkar tänka på att skriva.

Nu ska jag äta blodpudding! faktiskt gott!

CIAO BELLI !!